×
Home Nieuws Livescore

Maurice Steijn verheugd met Akpom's komst; debuut nog even uitgesteld. Ook Deense versterking voor Ajax.

Maurice Steijn verheugd met Akpom's komst; debuut nog even uitgesteld. Ook Deense versterking voor Ajax.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 19 augustus 2023 07:24 uur

Maurice Steijn juicht de komst van Chuba Akpom toe met grote blijdschap. De Engelse aanvaller, die voor een duizelingwekkende som van twaalf miljoen euro overkwam van Middlesbrough, zal echter nog niet zijn debuut maken tegen Excelsior op zaterdag (16.30 uur).

"Ik wilde graag een extra spits erbij hebben", reageert Steijn op de aanwinst van Akpom, die het prestigieuze rugnummer 10 heeft gekregen. "Met Brian Brobbey hebben we al een uitstekende 'nummer negen', maar als Ajax zijnde kunnen we niet met slechts één spits de competitie ingaan. Ze zullen moeten strijden om de voorkeur te krijgen."

Helaas kan Akpom nog niet meedoen tegen Excelsior vanwege het feit dat hij nog wacht op zijn werkvergunning. "We hebben genoeg alternatieven, maar hij komt eraan. We hopen dat hij erbij zal zijn voor de Europese wedstrijden tegen Ludogorets in de play-offs van de Europa League", aldus Steijn.

Ajax heeft deze week ook de twintigjarige Deen Anton Gaaei aangetrokken. "Hij is een zeer aanvallende rechtsback die ook verdedigend zijn mannetje staat. Een getalenteerde jongen met een solide fysieke gesteldheid", aldus Steijn. "Hij heeft alle kwaliteiten om een uitstekende rechtsback voor Ajax te worden."