×
Home Livescore

Pep Guardiola verbaasd over Chelsea's transferuitgaven: 'Met twee maten gemeten in Engeland'

Pep Guardiola verbaasd over Chelsea's transferuitgaven: 'Met twee maten gemeten in Engeland'
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 19 augustus 2023 00:24 uur

Pep Guardiola verbaasd over Chelsea's geldsmijterij

De Spaanse topmanager Pep Guardiola heeft zijn verbazing uitgesproken over de enorme bedragen die Chelsea FC uitgeeft op de transfermarkt. Terwijl Manchester City in februari nog beschuldigd werd van het overtreden van de Financial Fair Play-regels, lijkt Chelsea hier geen last van te hebben.

Tijdens een persmoment op vrijdag liet Guardiola weten dat er met twee maten wordt gemeten in Engeland. "Als ik hetzelfde bedrag zou uitgeven als Chelsea, zou ik hier niet kunnen zitten. Jullie zouden me genadeloos afmaken, dat is een zekerheid. We zouden onder een enorm vergrootglas komen te liggen." Guardiola benadrukte dat zijn opmerking geen kritiek is op Chelsea, maar op de manier waarop City veroordeeld wordt voor hun uitgaven.

Guardiola voegde eraan toe dat ook Arsenal flink investeert in spelers om City te kunnen verslaan. "Ze willen niet dat City opnieuw wint. In ons eerste seizoen wonnen we niet, maar in het tweede seizoen kochten we tien spelers en gaven we tweehonderd miljoen euro uit. Dit gebeurt echter niet elk seizoen. De mindset van sommige mensen moet veranderen, elke club geeft geld uit. Veel geld. Niet alleen City."

Volgens Guardiola is het goed dat er in Engeland met geld wordt gestrooid. "Op deze manier wint iedereen. Zeg nou zelf, vind je de transferwindow niet interessant? Spelers hier, spelers daar, het is zo grappig", besloot Guardiola met een knipoog.