×
Home Nieuws Livescore

Transfer Lucas Paquetá naar Manchester City in gevaar door gokschandaal: Braziliaanse media onthullen beschuldigingen

Transfer Lucas Paquetá naar Manchester City in gevaar door gokschandaal: Braziliaanse media onthullen beschuldigingen
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 18 augustus 2023 23:24 uur

Lucas Paquetá's droomtransfer naar Manchester City hangt aan een zijden draadje vanwege een schokkend gokschandaal waarbij de middenvelder van West Ham United betrokken zou zijn. Volgens Braziliaanse media zijn er ernstige beschuldigingen aan het adres van Paquetá.

Globo, een gerenommeerd Braziliaans medium, meldt dat de middenvelder ervan wordt verdacht weddenschappen op zichzelf te hebben geplaatst tijdens Premier League-wedstrijden. Het medium beweert dat er enorme geldbedragen zijn ingezet op een gele kaart voor Paquetá tijdens het duel met Aston Villa op 12 maart. Opvallend genoeg ontstonden er op die dag meerdere nieuwe accounts bij bookmaker Betway, die toevallig ook sponsor is van West Ham. Deze accounts zouden toebehoren aan mensen die nauwe banden hebben met Paquetá.

De weddenschappen werden geplaatst in de Braziliaanse gemeente Duque de Caxias, waar Betway actief is. Het geld werd gestort op rekeningen die naar verluidt in verband staan met de middenvelder. Het lijkt er dus sterk op dat er sprake is van insider trading.

Maandag zal Paquetá zich melden bij de Engelse voetbalbond om zijn kant van het verhaal te vertellen. Het is een uiterst zorgelijke situatie voor zowel Paquetá als West Ham, die nu met deze beschuldigingen geconfronteerd worden. Het is nog maar de vraag of de transfer naar Manchester City nog doorgang kan vinden. De toekomst van de getalenteerde middenvelder hangt aan een zijden draadje.