Heracles Almelo slaat toe en behaalt eerste zege van het seizoen tegen NEC

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 18 augustus 2023 22:12 uur

Heracles Almelo triomfeert in het nieuwe Eredivisie-seizoen

Almelo - Heracles Almelo heeft vrijdagavond een glorieuze overwinning behaald in de Eredivisie. De bezoekers, NEC, kwamen aanvankelijk op voorsprong, maar de Almeloërs sloegen in de tweede helft genadeloos toe.

Zowel Heracles als NEC begonnen het duel met nul punten, na een teleurstellende start in de eerste speelronde. Na een kort half uur namen de Nijmegenaren de leiding dankzij nieuwkomer Koki Ogawa, die zijn tweede doelpunt van het seizoen maakte. De Japanse aanvaller dribbelde behendig naar binnen en schoot de bal in de korte hoek raak. Met een stand van 0-1 gingen beide teams de rust in.

In de tweede helft wist Heracles het tij te keren. Emil Hansson zorgde na een uur spelen voor de gelijkmaker. De Zweedse middenvelder passeerde zijn directe tegenstander met een indrukwekkende actie en schoof de bal onder doelman Jasper Cillessen door. Ruim tien minuten later kwam Heracles voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong dankzij Anas Ouahim. Ondanks een slotoffensief van NEC slaagden zij er niet in om de gelijkmaker te scoren.

Met deze overwinning heeft Heracles de eerste drie punten van het seizoen binnen. NEC daarentegen blijft puntloos na de eerste twee speelronden in de Eredivisie en moet zich herpakken.