×
Home Nieuws Livescore

Sneijder: VAR moet weg, volgens Nederlands recordinternational

Sneijder: VAR moet weg, volgens Nederlands recordinternational
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 30 januari 2024 07:08 uur

Voormalig voetbalicoon Wesley Sneijder heeft onlangs zijn gedachten laten varen over de controversiële VAR. De charismatische middenvelder, die bekend staat om zijn ongeëvenaarde spelintelligentie, pleit voor een drastische afschaffing van dit hulpmiddel dat scheidsrechters ondersteunt.

Met zijn ongeëvenaarde ervaring als recordinternational van het Nederlands elftal, heeft Sneijder een scherp oog ontwikkeld voor de nuances van het spel. Hij is van mening dat de VAR, ondanks zijn bedoeling om de sport eerlijker te maken, juist afbreuk doet aan de essentie van het voetbal.

In een exclusief interview onthulde Sneijder zijn diepgewortelde overtuiging dat de VAR de spontaniteit en emotie uit het spel haalt. Hij betoogt dat de menselijke factor, die inherent is aan het voetbal, verloren gaat door de constante onderbrekingen en discussies die de VAR met zich meebrengt.

Sneijder, altijd een voorstander van een dynamisch en onvoorspelbaar spel, stelt voor om terug te keren naar de basis. Hij pleit voor een voetbalwereld waarin de beslissingen van scheidsrechters onbetwistbaar zijn en waarin de spelers zich volledig kunnen richten op hun technische vaardigheden en tactische inzichten.

Hoewel zijn standpunt ongetwijfeld controversieel zal zijn, kan niemand ontkennen dat Sneijder een unieke visie heeft op de toekomst van het voetbal. Zijn passie en toewijding aan het spel hebben hem gemaakt tot een van de meest gerespecteerde spelers ter wereld, en zijn mening verdient dan ook zeker aandacht.

Of de voetbalwereld bereid is om zijn gedurfde voorstel serieus te overwegen, blijft vooralsnog onduidelijk. Maar één ding is zeker: Wesley Sneijder zal altijd zijn stem laten horen en zijn liefde voor het spel blijven uitdragen, ongeacht de uitkomst van dit debat.