×
Home Nieuws Livescore

Luciano Spalletti benoemd tot nieuwe bondscoach van Italië, klaar om de Azzurri weer tot grote hoogten te brengen!

Luciano Spalletti benoemd tot nieuwe bondscoach van Italië, klaar om de Azzurri weer tot grote hoogten te brengen!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 18 augustus 2023 20:24 uur

Luciano Spalletti, de Italiaanse meester van het voetbalveld, heeft een nieuwe uitdaging aangenomen als bondscoach van Italië. Met zijn 64 jaar is hij klaar om de fakkel over te nemen van de gestopte Roberto Mancini bij de Azzurri.

De Italiaanse bond heeft via officiële kanalen aangekondigd dat Spalletti de leiding krijgt. Deze leermeester heeft afgelopen seizoen een verpletterende indruk achtergelaten als trainer van SSC Napoli, waar hij overtuigend de eerste Scudetto sinds 1990 veroverde. Destijds schitterde Diego Maradona nog in het team.

Italië, ooit de koning van het WK in 2006, heeft sindsdien zijn reputatie als absolute topnatie enigszins verloren op grote toernooien. Maar Spalletti staat klaar om nieuw leven in de nationale ploeg te blazen. Hij is al twee keer verkozen tot Trainer van het Jaar in Italië, in 2006 en 2007. Dit wordt zijn eerste klus als bondscoach, maar hij heeft al een indrukwekkende lijst van clubs waar hij zijn stempel heeft gedrukt als trainer: Empoli, Sampdoria, Venezia, Udinese, Ancona, AS Roma, Zenit Sint Petersburg, Internazionale en Napoli.

Met zijn enthousiasme en expertise zal Spalletti ongetwijfeld een cruciale rol spelen in het herstel van het Italiaanse voetbal. De fans kunnen niet wachten om te zien hoe hij de Azzurri naar nieuwe successen zal leiden.